СЕДМИ ТУРНИР ПО БЕЛОТ В ЕЛЕНА

Приключи успешно турнирът по белот, първа проява от спортно-туристическия календар на община Елена. Седмото поредно издание на състезанието събра 28 запалени картоиграчи, за които белотът е хоби, предизвикателство и емоции. Тази година надпреварата се проведе в хотел „Централ“ в Елена с любезното съдействие на домакините Ирена и Слави Славови. Повечето участници са познати от предишни турнири, а някои от тях трудно отстъпват призовите места години наред.
Тазгодишните шампиони са Йордан Йорданов и Румен Шалаверов. Техни достойни съперници на финала бяха Стоян Малешков и Милен Маринов. В играта на полуфинала двойката Красимир Кънчев – Светослав Петров победи Христо Христов и Николай Александров.

…възможност на всички да изявят своя талант в популярната игра!

Поредната надпревара по белот не мина без участието на Мариана Савова, победител през 2016 г. За полуфинала играта я изправи срещу сина й Николай, който спечели и показа, че е добър ученик на майка си.
Висока оценка на турнира даде съдията Стоян Маринов. Организаторите от общината се спряха на него заради дългогодишния опит, добрите познания и участието му в турнири по чист бридж. Над 40 срещи изиграха двойките по време на турнира, който премина спокойно и даде възможност на всички да изявят своя талант в популярната игра. На победителите зам.-кметът Йордан Димитров връчи грамоти и парични награди, осигурени от общината и таксите за участие.